31 Ocak 2012 Salı

Çanakkale Günlüğü

Üniversite yılları, üniversite arkadaşlıkları diyerek başlamak istiyorum yazıma. Yeni mezun olsam da şimdiden özlediğim günler, özlediğim insanlar var üniversite hayatımı düşündüğümde.  2 sene aynı evi, 1 yılda aynı odayı paylaştığım en yakın arkadaşımın doğum günüydü geçtiğimiz cumartesi. Güzel bir doğum günü geçirmesi için kalktık gittik arkadaşımızın güzel memleketi Çanakkale'ye.

Çanakkale İskele yakınlarında ki saat kulesi etrafında bol bol fotoğraf çektirdik, Lodos'ta kahvaltı yaptık, Çimen Kalesinde tarihimize daha yakından bakma fırsatı bulduk.Bombacı Hasan'da ''bomba'' yedik. Bomba; ekmek arası yumurta,sucuk, patates püresi ve naneli domates soslu enteresan bir yemekti :)




Aynalı Çarşı'da gezdik, babama ve sevgilime turkuaz rengi çok güzel bir tespih aldım. Çanakkale'nin daracık sokaklarında yer alan kitapçılardan bol bol alışveriş yaptık.

Çanakkale'nin en renkli butiği olarak Nr.39'un ürünlerini satan butiği seçtim. Duvar kağıtları ve dekorasyon muhteşemdi. Ayrıca Telephone'da çay servisinin yanında ikram edilen kurabiyeleri es geçemeyeceğim tadı hala damağımda :)


https://twitter.com/#!/10ekim2003

2 yorum:

  1. Benim için özeldir hele şehitlik aynalı çarşı ah ah ülkemi değeri bilinse de nerdeee

    YanıtlaSil
  2. Hava çok soğuk olduğu için şehitliklere gidemedik :( Tam yaşanılacak şehir gerçekten çok güzel

    YanıtlaSil